Απώθηση Πτηνών
Απώθηση Πτηνών

 

Τα πτηνά αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία , καθώς είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών και ασθενειών με αποτέλεσμα να μεταδίδουν ασθένειες και μολύνσεις στους ανθρώπους , καθώς επίσης  τα περιττώματά τους εκτός της άσχημης αισθητικής εικόνας που δημιουργούν , προκαλούν διάβρωση σε μάρμαρα και γρανίτες και άλλες εξωτερικές επιφάνειες κτηρίων. Τα πτηνά μπορούν και επικάθονται σε κάθε είδους επιφάνεια και προσβάλλουν εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται τόσο στην ύπαιθρο όσο και στο αστικό περιβάλλον.

Η απαλλαγή του χώρου από τα πτηνά γίνεται με τη χρήση απωθητικών μέσων ( ακίδες , σχοινιά , χρήση υπερήχων , οπτικό απωθητικό πτηνών σε μορφή gel κλπ .

Το gel απώθησης είναι προ-συσκευασμένο και έτοιμο για χρήση σε δισκάκια των 12,5gr και είναι σχετικά μια νέα τεχνική

η οποία απωθεί όλα τα πτηνά λόγω της ψευδαίσθησης ύπαρξης φωτιάς. Τα δραστικά συστατικά του αποτελούνται από μια ειδική σύνθεση εδώδιμων φυσικών ελαίων και με αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζουν και δεν βλάπτουν τα πτηνά, τους ανθρώπους και τα υλικά των κτηρίων. Εξαιρετικά αποτελεσματικό, δρα με φυσικό τρόπο, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στα πουλιά και στο περιβάλλον. Έχει μεγάλη διάρκεια δράσης καθώς η απωθητική ικανότητά του διαρκεί πλέον των δύο ετών.

Οι ακίδες στερεώνονται συνήθως στις άκρες των περβαζιών αλλά και σε πληθώρα άλλων επιφανειών και σημείων που μπορεί να κάθονται πουλιά όπως σωληνώσεις, φωτιστικά σώματα, κάμερες ασφάλειας κλπ και τα εμποδίζουν να προσεγγίσουν.

Τα Βιο-ακουστικά συστήματα απώθησης πτηνών είναι ένα άλλο μέσο για την απώθηση των πτηνών και αυτό που παράγουν είναι κραυγές αγωνίας πτηνών αλλά και αρπακτικών έτσι ώστε να απωθείτε  κάθε είδους πτηνό που μπορεί να προσεγγίσει την περιοχή που θέλουμε να προστατεύσουμε. Συνήθως αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για μεγάλες σχετικά εκτάσεις ( αγρούς , αποθήκες , ξενοδοχεία , αεροδρόμια , δημόσιους χώρους κ.α )

Τα συστήματα διχτυών όταν τοποθετούνται έχουν ως σκοπό να κλείσουν χώρους όπου η ανθρώπινη πρόσβαση είναι δύσκολη (ακάλυπτοι πολυκατοικιών, φωταγωγοί) ή ακόμα να τοποθετηθούν σε αγροτικούς χώρους στην ύπαιθρο ώστε να προστατεύσουν δένδρα, φυτώρια κλπ από τα επίδοξα πτηνά της περιοχής. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα δίχτυα αυτά είναι ειδικά δίχτυα πολύ ανθεκτικά στην ακτινοβολία UV ώστε να έχουν μεγάλο χρόνο ζωής.