Μυοκτονία
Μυοκτονία

 

Η καταπολέμηση των τρωκτικών είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς τα διάφορα είδη τρωκτικών (κυρίως ποντίκια και αρουραίοιείναι φορείς επικίνδυνων μεταδοτικών ασθενειών, θανατηφόρων για τον άνθρωπο.

Πανώλη, τυφοειδής πυρετός (Rickettsia mooseri), τριχινέλλωση (Trichinella spiralis), σαλμονέλλωση (Salm. typhimurium), λεπτοσπείρωση ή νόσος του Weil (L. icterohaemorrahagiae), Rat-bite-fever (Ασθένεια από δάγκωμα ποντικού) είναι μερικές μόνο από τις νόσους τις οποίες μεταφέρουν τα τρωκτικά τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Για την μυοκτονία χρησιμοποιούμε :

  • Δολωματικούς σταθμούς ( είναι πλαστικές θήκες ιδιαίτερα ανθεκτικές από άθραυστο πλαστικό). Σε αυτούς τους σταθμούς τοποθετούμε ποντικοφάρμακο σε κατοικημένους χώρους όπως σπίτια, διαμερίσματα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.α. Στην μυοκτονία οι συγκεκριμένοι σταθμοί ασφαλίζουν και καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση από ανθρώπους και κατοικίδια στην τοξική ουσία που περιέχουν αφού χρειάζονται ειδικό κλειδί για να ανοίξουν. Από τις πλαϊνές οπές, επιτρέπουν μόνο στα ποντίκια-αρουραίους να εισέλθουν για να φάνε το δόλωμα (ποντικοφάρμακο). Σε κάθε εφαρμογή γίνεται αναδόλωση  όλων των δολωματικών σταθμών με τουλάχιστον 35 gr ειδικού εγκεκριμένου τρωκτικοκτόνου  το οποίο τα θανατώνει και έπειτα τα μουμιοποιεί .Το αντίδοτο τους είναι η βιταμίνη κ1 και είναι αντιπηκτικά σκευάσματα σε μορφή κέρινων κύβων. Γίνεται καταγραφή των ευρημάτων μετά από  κάθε εφαρμογή.. Οι δολωματικοί σταθμοί και τα ποντικοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μυοκτονία σε ποντίκια και αρουραίους, είναι νέας γενιάς, ασφαλή και εγκεκριμένα από το Υπ.Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων για κατοικημένους χώρους. Οι δραστικές ουσίες για την καταπολέμηση τρωκτικών είναι πιστοποιημένες από από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την Ελληνική αγορά ,κυκλοφορούν σε χώρες της Ε.Ε. ,συνοδεύονται από τα δελτία ασφαλείας των προϊόντων της παρασκευάστριας εταιρείας στην Ελληνική Γλώσσα
  • Παγίδες πολλαπλής σύλληψης με ειδικές κολλητικές επιφάνειες που τοποθετούνται στο εσωτερικό τους και οι οποίες ενδείκνυται να τοποθετούνται σε εσωτερικούς χώρους για τον έλεγχο του κτηρίου αλλά και για την άμεση σύλληψη του εισβολέα όταν αυτός εισέλθει εντός του χώρου μας.